måndag, oktober 09, 2006

If I die before I wake...

Är du rädd för döden? Vet du vad dödsrädsla är?

Det var inte jag, det gjorde inte jag. För att citera Robbin Williams "I'm not afraid of dying I just don't want to".
Håll med om att det finns en viss skillnad där. Att inte vilja dö och att inte vara rädd för det är inte samma sak. Tror att det är väldigt lätt att man bli handlingsförlamad av skräck. Det finns så mycket i världen som kan döda oss så att om man tänker på det för mycket så kan vi inte längre fungera.

Nåja, jag sa att jag inte var rädd för döden.
Så vad ändrade sig? Vad kunde få en stor (nåja) stark (ehmm) man i sina bästa dar att bli rädd för döden? Hur lyckades den gamla bonden skrämma lite vett i mig?
Ack, det var det som för eller senare fäller oss andra. Det som fällde mig var kärleken.
Kärleken den som besegrat större män än mig. Förresten Romeo räknar jag inte till dem. Romeo var en liten emo-tonåring ;-)

Jag kommer inte riktigt ihåg när det var men jag kommer ihåg var jag var. Jag cyklade vid sjukhuset när jag plötsligt insåg att om jag dör så får jag inte vara mer tillsammans med Amiechan. Det var en ganska stor överraskning att helt plötsligt inse att man absolut inte under några omständigheter ville dö.
En tro på liv efter detta hjälper inte riktigt i det läget. Att vara borta från henne 9 timmar pga arbetet är nog så ansträngande, att behöva vänta tills domedagen känns lite mäktigt.

Så så är det, varje gång jag tänker på att döden och Amiechan så får jag små anfall av skräck. Antar att det finns sämre anledningar att vara rädd dock.

Pingat på Intressant.se
Andra bloggar om: dödsräddsla, kärlek, döden, räddsla

1 Comments:

At 11:06, Blogger Amiechan said...

Jag älskar dig också Skadlig =)

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Links to this post

Links to this post:

Skapa en länk