onsdag, augusti 23, 2006

Veckans insändarsvar

Fascinerande, jag fick en anonym kommentar till mitt inlägg om Ahmed Yusuf och blev överraskad när jag insåg att jag blev sur på den. Skrämmande att upptäcka att man är lite patriotisk ändå ;)
Eller så är det bara för att jag är halvvägs till sängliggande.

Nej jag tror inte att Sverige är ett "svagt" land. Jag tror dock att många (de flesta?) av våra högt uppsatta politiker har tappat greppet.

Deras ideologier har blivit urvattnade till förmån för Mammon. Undantaget möjligen för Moderaterna som alltid har dyrkat Mammon. Men när man tror att pengar och handel är lösningen till alla problem och man därför böjer sig för minsta hot som en knarkare som är rädd för att missa sin fix, då slutar man tänka på människorna som berörs av det. Med mänsklighet är viktigare än pengar.

Får se, nu har jag skickat kängor (Getagrip med stålhättor, 10 par hål och storlek 6-7) åt i princip alla förutom Moderaterna så det är väl dags att de får sig en också. Jag finner deras uttalande om att de ska vara det nya "arbetarpartiet".. tja jag vet inte vad jag ska kalla det.
Skrattretande? Bedrägligt?
Något av de två i alla fall.
Att försöka övertala folk att de över huvudtaget bryr sig om arbetarna är förskräckligt.
Jag är säker på att deras politik kommer att ge mer i plånboken...
... till de som redan har ganska mycket i plånboken det vill säga.
Är du arbetslös eller sjuk så kan du räkna med att en röst på moderaterna är en röst som snabbt leder till fördärvet.

Min mor har sagt det att man ska rösta på det partiet som är bäst för sig själv men det är fel.
Om alla gör så så kommer man endast att uppfylla demokratins förtryck av minoriteterna. Man måste ta ansvar för att alla mår bra och har det bra.
Det innebär att ibland får man betala lite mer skatt på vissa saker för att stödja saker som till exempel sjukvård och skola inte för att du själv behöver dem utan för att andra som har det sämre än dig eller kanske bara annorlunda än dig behöver det.

Är du en god samarit eller en av dem som bara passerar förbi?

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Links to this post

Links to this post:

Skapa en länk