onsdag, augusti 09, 2006

Skadlig satt i söndags och tittade på Star wars III. Skadlig har mycket att säga om dumheten i svärdsstrider i den filmen men det är straffet man får utstå för att man kan lite svärdsteknik.

Det Skadlig tänkte skriva om var ondska. Alltid ett fascinerande område. I Star wars så ser man väldigt få tecken på hur egentligen Sith är onda.
Visst kejsaren är helt klart inte en trevlig kille som verkar vara ganska glad när han slåss, luras och har makt men är imperiet ondskefull? Är summan av hans handlingar något dåligt?

I filmerna ser man väldigt lite tecken på hur korrumperade imperiet ska vara. De enda oroligheterna står egentligen Rebellerna för.
Det finns bara en enda sekvens där jag skulle säga att imperiet går åt för hårt mot civilibefolkningen och det är när de spränger planeten i del fyra. Resten av tiden så verkar de inte störa befolkningen.

Om man ska fördömma deras metoder för att jaga terrorister så måste man samtidigt fördömma USA och Israels handlingar. Så frågan är var Rebellerna i Star wars egentligen terrorister eller är USA och Israel onda? :)

1 Comments:

At 15:46, Blogger Amiechan said...

Hehehehe. Vinkeln man studerar historian är _allt_.

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Links to this post

Links to this post:

Skapa en länk