torsdag, augusti 17, 2006

Allah Akbar

...och Jesus är hans profet, för att parafrasera Röde Orm.
Vad är det som får Skadlig att utropa som så?
Jo USA har äntligen genom att använda båda händerna gått och lyckats ta sitt förnuft till fånga. Vet inte riktigt hur de lyckades, senast jag hörde så gömde sig deras förnuft i en nära omloppsbana runt solen...

Hm tror att jag tappade tråden något. Var var jag? Jo det var denna artikeln:
" Svensk stryks från USA:s terrorlista"
Ärligt talat så skrämmer det hela mig väldigt mycket. Här har vi en man som de senaste fem åren inte har fått tjäna några pengar eller kunnat få några bidrag alls. De som ändå har gett honom pengar att leva för har gjort sig skyldiga till brott.

Detta är den typen av behandling som mest påminner om hur man handskades med leprasjuka. Stöt ut dem ur byn bara sen får de klara sig bäst de kan.

Vad var hans brott?
Han kanske hade samröre med terrorister.
Vilka bevis finns det?
Ingen som vet eftersom USA har vägrat att lämna ut dem.
I vilken instans blev han dömd?
Den som det visste. Utifrån vad vi vet så skulle CIA mycket väl helt enkelt tagit och gjort en sökning på Google och presenterat en lunta att skriva under till George Bush junior.

Hans egentliga skuld är i frågan helt och hållet orelevant. För så länge som en riktigt domstol inte har dömt honom så är han enligt vår rättsyn oskyldig. Att ett enda land kan peka ut en person på det här sättet och får resten av världen att följa med på det är fullständigt vansinnigt.

Sanktioner är till för att användas mot länder. Anledningen till att man kan ha sanktioner mot länder är att det är det mest fredliga sättet att markera sitt ogillande. Det är svårt att säga vilka lagar som ett land måste lyda under eftersom länder skapar sina egna lagar. Så mot länder kan man endast med sin egen moral eller etik markera ogillande.

När det gäller individer dock, där har vi lagar och vi har avtal mellan länderna. Hade USA begärt Ahmed Yusuf utvisad för att ställas inför rätta så hade troligen Sverige gått med på det. Nu istället valde man den rättlösa vägen. Troligtvis för att man inte hade några egentliga bevis.

#kaptenens tillägg 060817144950
En sak som jag har funderat lite på är kommentaren att hans reseförbud nu ska ha blivit bortplockad. Men jag undrar det jag. Har han en gång varit dödförklarad så lär han inte komma undan listorna som flygen i USA har. Åandra sidan så hade han med sitt namn Ahmed ändå haft problem att alls kunna flyga i USA så det lär inte skilja sig så mycket från alla andra med muslimklingande namn.


Men du min kära läsare behöver givetvis inte vara orolig. För du har väl inte gjort något som kan sticka i USA:s ögon? Du har väl inte uttryckt din åsikt? Om du bara håller dig tyst och stilla så kommer de säkert att låta dig vara.
Det var ju en taktik som fungerade bra för kaninen på motorvägen...

5 Comments:

At 15:26, Blogger Amiechan said...

Det är rätt hemskt. Hur kan man ta ifrån en man allt och alla sätt att försörja sig och sin familj på detta sätt? Utan rättegång, utan möjlighet att rentvå sig själv?

Skäms inte Sveriges regering för att de snällt geick med på detta? Var det förresten inte Kanada som vägrade att gå med på detsamma i samma läge? Har något svagt minne av det...

 
At 19:07, Blogger Skadlig said...

Om Kanada gjorde det så hade de lite lättare läge visserligen. De behövde bara säga emot FN och USA medan Sverige skulle ha fått säga emot bådde USA, FN och EU.

Mistänker att det hela har lite med sveriges neutralitet att göra. Dvs att vi lägger oss platt så snabbt vi kan för de som verkar ha makten just då.

Yusuf hade trots allt tur. Han fick vara kvar i Sverige. Var värre för de som CIA hämtade upp och dumpade i Egypten för lite gammal hederlig tortyr.

 
At 08:02, Anonymous Anonym said...

Sverige är ett svagt och fegt land som går dit dom stora pekar....

 
At 10:35, Anonymous Anonym said...

Jo det är väll hemskt att Sverige inte kan "stå" emot stormakterna, men hade det inte varit dess taktik hade troligtvis inte det få var fritt så länge som det varit och då inte kunnat ta in 1,5 miljoner andra tortyrhotade personer....

 
At 10:53, Blogger Skadlig said...

Jo det är möjligt. Under andra världskriget tex så hade vi säkert blivit invaderade med våld ifall vi hade motstått att bla låta tyskarna transportera trupper genom sverige.

Finns det någon liknande risk här dock? Skulle USA gå in i sverige ifall vi hade vägrat att dömma folk utan bevis?

Mot Irak och Aghanistan kunde de göra det eftersom de var kontrollerade av mer eller mindre diktatorer men vad skulle ha hänt ifall USA anföll sverige och avsatte Göran Persson?

Nej om inte de starka och säkra står för det moraliskt riktiga hur kan vi då kräva att folken som står under diktatorers piska ska kasta av sig förtryckets ok?

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Links to this post

Links to this post:

Skapa en länk