lördag, juni 10, 2006

Så, nu har jag fått till utseendet lite bättre. Färgerna är inte helt dåliga och hörnen på rutorna ser så härligt moderna ut som endast något som kommer att vara ute om några månader kan göra :)

Dagens ämne för predikan finner vi hos /. nämligen i artikeln Flying Faster Without ID. Det intressant i den här artikeln är dock inte själva ämnet i artikeln som så. Snabb resumé för de som inte orkar läsa den:
Man slår vad om att han kan flyga utan ID-kort i USA. Man upptäcker att det går snabbare eftersom han slapp stå i kö för att visa sitt ID.
Läser man artikeln dock så inser man att om han inte hade varit så pass välklädd, vit och på så gott humör så hade det troligen inte gått lika snabbt. En extra anledning är att merparten av de andra små fåren inte satte sig upp mot vallhunden (vargen?) och därmed gjorde kön kortare. Slut på resumén dags för sovlet.

Det jag reagerade på artikeln var ett ord eller rättare sagt två "Homeland Security". Det ordet får det att göra ont i mina tänder. Mentalt så placerar jag in det i samma fack som tex Gestapo, Stasi och KGB. Det kanske verkar vara lite väl elaka jämförelse mot USA som ju faktiskt är en av världens största demokratier (HA!) men det är så lätt att låta saker bli sämre och sämre om man inte medvetet jobbar mot det. Disken som du inte gjorde igår är ett berg idag, lagen som du inte klagade på igår fängslar dig imorgon. I Atlas shrugged (låt oss hoppas att Bush med anhang inte har läst den) så står det visa tipset att det man ska göra är att man ska göra alla människor skyldiga för ett brott tex piratkopiering, felaktig sopsortering eller verksamhet som är farlig för staten och samhällets bästa. När man väl har gjort det så kan man fängsla folk för vad man vill och när man vill det och när man nu råkar behöva det. Du behöver inte ens ha gjort något som staten bryr sig om för att du ska råka illa ut, du kanske känner någon som de ogillar eller dina nära och kära kan användas för att få dig att gå in i fållan igen.
Tror ni verkligen att hela tyska folket en dag bestämde sig efter sin morgonbrattwurst att "Nä om vi skulle gå ut och döda lite judar?". Till att börja med så var långt ifrån alla tyskar nazister, långt ifrån alla ogillade judar och långt ifrån alla gillade sin regering. Rädslan på den tiden var i övrigt kommunisterna som ansågs vara värre än nazisterna precis som förlorade friheter i USA och Sverige nu anses vara bättre än en handfull terrorister som får näring av förtryck.
Det som först hände i Tyskland var att man först och främst sa att allting skulle bli bättre om de fick makten, sen skapade man rädsla och spred lögner. Allt detta ledde till ett land som de säkerligen inte längre kunde känna igen sig i. Det är inte den sista droppen som får bägaren att svämma över eller det sista halmstrået som knäcker kamelens rygg. Det är alla dess för innan.

Få se nu, det här ska ju vara en kristen blogg så jag får väll lägga in lite tankar på slutet här som binder i hopa det hela:
I mitt tycker så är den gyllene regeln en väldigt bra och allomfattande regel:
"Gör mot andra så som du vill att de ska göra mot dig"
Vad innebär den? Nu pratar vi inte om vad som inte gör oss något att folk gör mot oss utan vad vi vill att de ska göra mot oss. Det gör mig tex inte så mycket om en bil inte stannar och släpper över mig på övergångsstället men jag vill att de ska släppa över mig. Detta betyder ju då att om jag vill att de ska göra det så ska jag släppa fram andra på övergångsstället. Tänk så enkelt det kan vara :)
Hur kommer det an i det här fallet? Tja om jag inte vill bli sprängd i luften så ska jag spränga folk i luften eller hjälpa andra att spränga folk i luften. Vill jag ha en fredlig dialog så måste jag prata med dem och lyssna på vad de har att säga. Större säkerhet i samhället tror jag inte att man får genom att jaga sina invånare och misstro dem.

Till sist (jag lovar) här är ett litet experiment. Ta en flaska med skruvkork, helst i plast men det borde fungera med glas också. Skruva på korken. Lägg den i ett badkar eller en vask fylld med vatten. Ser du hur den flyter på ytan? Lite ovanför lite under? Tryck ner flaskan, tryck ner den till botten. Hur mycket kraft behöver du för det? Släpp flaskan, var finns den nu?

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Links to this post

Links to this post:

Skapa en länk